Think Travel. Think TUI. Bij TUI creëren we onvergetelijke momenten voor klanten wereldwijd en zorgen we dat hun dromen werkelijkheid worden. Zorg dragen voor de persoonsgegevens die u met ons deelt, is hier een belangrijk onderdeel van. We willen dat u er vertrouwen in hebt dat uw gegevens bij ons veilig zijn en dat u begrijpt hoe wij deze gebruiken om u een nog betere en nog uniekere en meer inspirerende ervaring kunnen bieden. Raadpleeg de website van TUI Group voor meer informatie over ons.

Wat in dit Privacybeleid wordt besproken

De gegevenscontroleur is Musement, S.p.A. (Maatschappelijke zetel Milano, via Polesine 13, Italië/ Licentienummer reisbureau 170695 en btw-nummer 07978000961), (waarnaar in dit Bericht verwezen wordt als "wij", "we" of "ons"), onderdeel van de TUI Groep.

We engageren ons ertoe het juiste te doen wat betreft het inzamelen, gebruiken en beschermen van uw persoonsgegevens. Uw privacy is voor ons belangrijk. Gelieve dus de tijd te nemen ons Privacybeleid te lezen, waarin het volgende wordt uitgelegd:

  • Welke soorten persoonsgegevens zamelen we in en waarom zamelen we deze in.
  • Wanneer en hoe we persoonsgegevens kunnen delen binnen de TUI Groep en met andere organisaties.
  • De keuzes die u hebt, inclusief hoe u uw persoonsgegevens kan raadplegen en updaten.

We hebben geprobeerd om dit Beleid zo eenvoudig mogelijk te houden, maar indien u niet vertrouwd bent met termen zoals gegevenscontroleur, speciale categorieën van persoonsgegevens, dan kan u hierover en over andere termen meer lezen in Trefwoorden.

Persoonsgegevens die we inzamelen

Wanneer u zich registreert voor één van onze diensten, is het mogelijk dat u ons het volgende moet verschaffen:

  • Uw persoonsgegevens, met inbegrip van maar niet beperkt tot uw adres, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum.
  • U gegevens om in te loggen in uw account, zoals uw gebruikersnaam en het wachtwoord dat u kiest.

Wanneer u op onze website koopt of onze mobiele apps gebruikt, kunnen we de volgende gegevens inzamelen:

  • Informatie over passagiers, paspoortgegevens, details van andere identiteitsdocumenten..
  • Reisvoorkeuren en verzekeringsdetails.
  • Relevante medische gegevens en alle speciale, dieet gerelateerde, religieuze of invaliditeitsverzoeken.
  • Informatie over uw aankopen, inclusief wat u gekocht hebt, wanneer en waar u het gekocht hebt, hoeveel u ervoor hebt betaald en krediet- en andere betaalinformatie.
  • Informatie over uw surfgedrag op onze websites en mobiele apps.
  • Informatie over wanneer u één van onze reclames aanklikt, inclusief diegene die vertoond worden op de websites van andere organisaties.
  • Informatie over de manier waarop u zich toegang verschaft tot onze digitale diensten, inclusief besturingssysteem, IP-adres en browsergegevens.
  • Sociale voorkeuren, interesses en activiteiten.

Wanneer u ons contacteert of wij u contacteren of u deelneemt aan promoties, wedstrijden, enquêtes of vragenlijsten over onze diensten, kunnen we de volgende gegevens inzamelen:

  • Persoonsgegevens die u verschaft wanneer u verbinding maakt met ons, inclusief via e-mail, post en telefoon of via sociale media, zoals uw naam, gebruikersnaam en contactgegevens.
  • Details van e-mails en andere digitale communicaties die wij u sturen en die u opent, inclusief eventuele koppelingen die erin staan en die u aanklikt.
  • Uw feedback en bijdragen aan klantenenquêtes en vragenlijsten.

Andere bronnen van persoonsgegevens

  • We kunnen persoonsgegevens gebruiken die afkomstig zijn van andere bronnen, zoals gespecialiseerde bedrijven die informatie verschaffen, retail partners en openbare registers.
  • Uw verzekeringsmaatschappij, hun agenten en medisch personeel kan relevante persoonsgegevens en speciale categorieën van persoonsgegevens met ons uitwisselen in omstandigheden waarbij ze namens u of in het belang van andere klanten of in een noodgeval moeten optreden.
  • Wanneer u met uw sociale netwerkgegevens inlogt, bijv. Facebook, Google+ en Twitter, zal u ermee instemmen dat u uw gebruikersgegevens met ons deelt. Bijvoorbeeld: uw naam, e-mailadres, geboortedatum, locatie en alle andere informatie die u kiest om met ons te delen.
  • We kunnen CCTV-beelden gebruiken die zijn ingezameld in of rond onze winkels, terreinen en andere gebouwen.

Persoonsgegevens die u verschaft over andere individuen

  • We gebruiken persoonsgegevens over andere individuen die u ons verschaft, zoals de mensen op uw boeking.
  • Wanneer u de persoonsgegevens van andere mensen overmaakt, moet u er zeker van zijn dat ze hiermee instemmen en dat u de toestemming hebt om deze over te maken. U dient er ook voor te zorgen dat, waar geschikt, ze begrijpen hoe hun persoonsgegevens door ons kunnen worden gebruikt.

Uw persoonsgegevens gebruiken

We gebruiken uw persoonsgegevens op zeer verschillende manieren, zoals hieronder wordt uitgelegd.

Om de producten en diensten die u aanvraagt, te verschaffen

We moeten uw persoonsgegevens verwerken zodat we uw account of boeking kunnen beheren, u de producten en diensten die u wenst te kopen, kunnen verschaffen en u te helpen met eventuele bestellingen of terugbetalingen die u mogelijk wenst te vragen.

Om onze producten, diensten en dagdagelijkse operaties te beheren en te verbeteren

We gebruiken persoonsgegevens om onze producten, websites, mobiele apps, klantgetrouwheids- of -erkenningsprogramma's en andere diensten te beheren en te verbeteren.

We volgen op hoe onze diensten worden gebruikt om te helpen bij het beschermen van uw persoonsgegevens, om fraude, andere misdaden en het misbruik van diensten op te sporen en te voorkomen. Dit helpt ons om ervoor te zorgen dat u onze diensten veilig kan gebruiken.

We kunnen persoonsgegevens gebruiken om te reageren op veiligheidsoperaties, ongevallen en andere gelijkaardige incidenten, inclusief voor medische en verzekeringsdoeleinden, en om deze te beheren.

We gebruiken persoonsgegevens om marktonderzoek en intern onderzoek en interne ontwikkeling uit te voeren, om ons gamma aan producten, diensten, winkels, IT-systemen, veiligheid, knowhow en de manier waarop we met u communiceren te ontwikkelen en te verbeteren.

We gebruiken CCTV-beelden om de veiligheid te helpen waarborgen van iedereen die bij ons werkt of die onze winkels, terreinen en andere gebouwen bezoekt en voor het voorkomen, opsporen en vervolgen van strafrechtelijke overtredingen. We kunnen ook op de beelden vertrouwen om onze wettelijke rechten te vestigen, uit te oefenen of te verdedigen.

Om uw ervaring te personaliseren

We willen er zeker van zijn dat marketingcommunicaties met betrekking tot onze producten en diensten en die van onze leveranciers, retail partners en de TUI Groep, inclusief online reclame, relevant zijn voor uw interesses.

Om dit te doen, kunnen we uw persoonsgegevens gebruiken om uw interesses beter te begrijpen, zodat we kunnen proberen voorspellen in welke andere producten, diensten en informatie u mogelijk het meest geïnteresseerd zou zijn. Hierdoor kunnen we onze communicaties aanpassen zodat deze voor u relevanter en interessanter zijn.

Wanneer we kijken naar uw surfgedrag en aankopen, helpt dit ons om u als klant beter te begrijpen en stelt dit ons in staat om u gepersonaliseerde aanbiedingen en diensten te verschaffen.

We kunnen ook uw reacties meten op marketingcommunicaties betreffende producten en diensten die we aanbieden. Dankzij deze reacties kunnen we u producten en diensten aanbieden die beter beantwoorden aan uw noden als een klant.

Indien u geen gepersonaliseerde service van ons wil ontvangen, kan u te allen tijde uw voorkeur online, via de telefoon of schriftelijk wijzigen. We zullen uw records updaten zo snel we kunnen.

Om contact te leggen en in interactie met u te treden

We willen u als klant nog beter van diensten zijn. Dus wanneer u contact met ons opneemt, bijvoorbeeld via e-mail, post, telefoon of sociale media, kunnen we uw persoonsgegevens gebruiken om u meer uitleg te verschaffen of u bijstand te bieden.

We moeten uw persoonsgegevens verwerken zodat we eventuele promoties en wedstrijden die we willen organiseren kunnen beheren, inclusief diegene die we samen met onze leveranciers en retail partners ondernemen. Bijvoorbeeld, wanneer u een prijs wint.

We kunnen u uitnodigen om deel te nemen aan klantenquêtes, vragenlijsten en andere marktonderzoeksactiviteiten die worden uitgevoerd door de TUI Groep en namens ons door andere organisaties.

Om ons te helpen u als klant beter te begrijpen en om u diensten en marketingcommunicaties te kunnen aanbieden (inclusief online reclame die relevant is voor uw interesses), kunnen we de persoonsgegevens die we inzamelen wanneer u in winkels aankopen doet combineren met de persoonsgegevens die we inzamelen via onze websites, mobiele apps en andere bronnen.

Marketing

Van tijd tot tijd kunnen we u op een aantal manieren, waaronder via e-mail, relevante aanbiedingen en nieuws sturen over onze producten en diensten. We kunnen u ook informatie over producten en diensten van andere ondernemingen sturen wanneer we van oordeel zijn dat deze u zou kunnen interesseren. We zullen dit enkel doen wanneer u voorafgaand ermee hebt ingestemd om deze marketingcommunicaties te ontvangen.

Wanneer u bij ons boekt of registreert, zullen we u vragen of u marketingcommunicaties zou willen ontvangen. U kan uw marketingvoorkeuren te allen tijde online, via telefoon of schriftelijk wijzigen. Vanzelfsprekend kiest u volledig zelf, maar wanneer u ons zegt dat u geen marketinginformatie van ons wil ontvangen, is het mogelijk dat u hierdoor fantastische aanbiedingen of promoties mist die u mogelijk zouden kunnen interesseren.

U kan nog steeds servicegerelateerde communicaties van ons ontvangen. Bijvoorbeeld: bevestigingen van boekingen die u bij ons doet en belangrijke informatie over het gebruik van onze producten of diensten.

Marktonderzoek

We zouden graag uw oordeel willen horen om ons te helpen onze producten en diensten te verbeteren. Dit betekent dat we u kunnen contacteren voor marktonderzoeksdoeleinden. U hebt altijd de keuze of u al dan niet wenst deel te nemen aan ons marktonderzoek.

Persoonsgegevens delen met leveranciers en retail partners

Om producten of diensten te verschaffen die door u worden aangevraagd, kunnen we persoonsgegevens delen met leveranciers van uw reisarrangementen, inclusief luchtvaartmaatschappijen, hotels en vervoermaatschappijen.

We werken ook samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers die bepaalde functies namens ons uitvoeren. Bijvoorbeeld, bedrijven die ons helpen met IT-diensten, het opslaan en combineren van gegevens, marketing, marktonderzoek, verwerken van betalingen en het leveren van producten en diensten.

Mogelijk is het nodig dat we persoonsgegevens moeten delen om onze wettelijke rechten te vestigen, uit te oefenen of te verdedigen. Dit omvat het verschaffen van persoonsgegevens aan anderen met het oog op het voorkomen van fraude en het verkleinen van het kredietrisico.

Wanneer we persoonsgegevens met andere organisaties delen, vereisen we van hen dat ze deze veilig bewaren en mogen ze uw persoonsgegevens niet gebruiken voor hun eigen marketingdoeleinden.

We delen enkel de minimale persoonsgegevens teneinde onze leveranciers en retail partners in staat te stellen hun diensten aan u en ons aan te bieden.

Persoonsgegevens delen met regelgevende autoriteiten

Opdat u kan reizen, kan het verplicht zijn (zoals vereist door overheidsinstanties in vertrek- en/of bestemmingspunten) dat uw persoonsgegevens openbaar worden gemaakt en verwerkt worden voor immigratie-, grenscontrole-, veiligheids- en antiterrorismedoeleinden, of enige andere doeleinden die zij gepast achten.

We kunnen de minimale noodzakelijke persoonsgegevens delen met andere publieke autoriteiten wanneer de wet zegt dat we dit moeten doen of wanneer we wettelijk gemachtigd zijn dit te doen.

Persoonsgegevens delen binnen de TUI Groep

Ons Privacybeleid is van toepassing op alle diensten die aangeboden worden door de TUI Groep, maar hierin zijn diensten niet inbegrepen die afzonderlijke privacybepalingen hebben die niet opgenomen zijn in dit Privacybeleid. We kunnen de minimale noodzakelijke persoonsgegevens delen met andere ondernemingen binnen de TUI Groep. Bijvoorbeeld, om de producten en diensten die u aanvraagt, te verschaffen, om onze producten, diensten en dagdagelijkse operaties te beheren en te verbeteren, om te helpen uw ervaring te personaliseren; wanneer gepast, om met u contact op te nemen en in interactie met u te treden; en, indien toegelaten en gepast, voor marketing- en marktonderzoeksdoeleinden.

We kunnen ook persoonsgegevens delen met een organisatie aan wie we enige van onze activiteiten of enige van onze rechten of plichten krachtens enige overeenkomst die we met u kunnen hebben, verkopen of overdragen (of met wie we onderhandelingen voeren met het oog op een verkoop of overdracht). Indien de overdracht of verkoop doorgaat, kan de organisatie, die uw persoonsgegevens ontvangt, uw gegevens gebruiken op dezelfde manier als wij doen.

Uw persoonsgegevens beschermen

We weten hoe belangrijk het is om uw persoonsgegevens te beschermen en te beheren. We nemen de gepaste veiligheidsmaatregelen om te helpen uw persoonsgegevens te beschermen tegen onopzettelijk verlies en tegen ongeoorloofde toegang, gebruik, wijziging en openbaarmaking.

De veiligheid van uw gegevens hangt ook van uzelf af. Bijvoorbeeld, wanneer u een wachtwoord hebt gekregen of wanneer u een wachtwoord hebt gekozen om toegang te hebben tot bepaalde diensten, is het uw verantwoordelijkheid om dit wachtwoord geheim te houden.

De persoonsgegevens die we over u inzamelen, kunnen overgedragen worden naar of opgeslagen worden op een bestemming die buiten de Europese Economische Ruimte ("EER") ligt. Deze kunnen ook verwerkt worden door organisaties buiten de EER die voor ons of voor één van onze leveranciers werken. We voeren gepaste beschermingsmaatregelen in om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens naar behoren beschermd blijven en dat deze verwerkt worden in overeenstemming met dit Beleid. Deze beschermingsmaatregelen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, gepaste contractuele clausules, zoals standaard contractclausules die goedgekeurd zijn door de Europese Commissie, en gepaste veiligheidsmaatregelen.

Bewaren van gegevens

We zullen uw persoonsgegevens bewaren zoals als nodig is voor de gebruiken die uiteengezet staan in dit Privacybeleid en/of te voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten. Na deze periode zullen we uw persoonsgegevens op veilige manier wissen. Indien na deze periode gegevens nodig zijn voor analytische, historische of andere legitieme bedrijfsdoeleinden, zullen we de gepaste maatregelen nemen om deze gegevens anoniem te maken.

Over cookies en gelijkaardige technologieën

Cookies zijn kleine gegevensbestanden die een website toelaten een brede waaier aan gegevens in te zamelen en op te slaan op uw desktop computer, laptop of mobiel toestel. Cookies helpen ons om belangrijke functies en functionaliteiten op onze websites en mobiele apps te verschaffen en we gebruiken deze om uw klantenervaring te verbeteren. Gelieve ons afzonderlijke Cookiesbeleid te raadplegen.

Koppelingen naar andere websites

Onze websites en mobiele apps kunnen koppelingen naar websites bevatten die beheerd worden door andere organisaties die hun eigen privacybepalingen hebben. Gelieve ervoor te zorgen dat u de algemene voorwaarden en privacybepalingen op websites van een andere organisatie zorgvuldig leest alvorens persoonsgegevens te verschaffen, aangezien wij geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid aanvaarden voor websites van andere organisaties.

Sociale mediafuncties

Onze websites of mobiele apps kunnen sociale mediafuncties bevatten, zoals Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest, die hun eigen privacybepalingen hebben.

Gelieve ervoor te zorgen dat u hun algemene voorwaarden en privacybepalingen zorgvuldig leest alvorens persoonsgegevens te verschaffen, aangezien wij geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid aanvaarden voor deze functies.

Uw persoonsgegevens raadplegen en updaten, inclusief klachten

U hebt het recht op een kopie te vragen van de persoonsgegevens die we over u hebben, hoewel u online de persoonsgegevens die gekoppeld zijn aan uw account of boeking zou moeten kunnen raadplegen. U kan ons schrijven om een kopie te vragen van andere persoonsgegevens die we over u hebben.

Gelieve alle details te vermelden die ons kunnen helpen om uw persoonsgegevens te identificeren en te lokaliseren. Wanneer we u toegang kunnen bieden tot gegevens, zullen we dit gratis doen, behalve wanneer bijkomende kopieën worden gevraagd. In dit geval kunnen we een redelijke vergoeding aanrekenen op basis van administratieve kosten.

We willen ervoor zorgen dat de persoonsgegevens die we over u hebben, nauwkeurig en up-to-date zijn. Wanneer enige van de gegevens die we over u hebben onjuist zijn, gelieve ons dit dan te laten weten. We zullen uw gegevens updaten of wissen, tenzij we deze voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden moeten bijhouden.

U kan ons ook vragen dat uw persoonsgegevens worden gecorrigeerd of gewist en ons melden dat u zich verzet tegen het verwerken van uw persoonsgegevens.

Indien u een verzoek zou willen doen, gelieve ons dan een schrijven te richten naar het volgende e-mailadres: gdprdx@tui.com

Ook kan u contact opnemen met de Data Protection Officer indien u een klacht hebt over de manier waarop we uw persoonsgegevens inzamelen, opslaan en gebruiken. We streven ernaar om klachten op te lossen, maar indien u niet tevreden bent met ons antwoord, kan u uw klacht indienen bij de plaatselijke gegevensbeschermingsautoriteit www.agpd.es.

Gelieve te noteren dat we kunnen vragen om uw identiteit te controleren alvorens we op uw verzoek of klacht kunnen reageren.

Wijzigingen aan ons Beleid

Dit Beleid vervangt alle vorige versies. We kunnen het Beleid op elk moment wijzigen. Gelieve het dus regelmatig te controleren voor eventuele updates. Indien de wijzigingen significant zijn, zullen we u hiervan in kennis stellen, inclusief, indien we dit gepast achten, een kennisgeving via e-mail over de wijzigingen aan het Privacybeleid.

Laatste bijwerking: mei 2018

Trefwoorden

Gegevenscontroleur: De gegevenscontroleur bepaalt het doel en de manier waarop persoonsgegevens worden verwerkt.

Europese Economische Ruimte (EER): Lidstaten van de EU plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

Online reclame: Marketingboodschappen die u op het internet kan zien.

Speciale categorieën van persoonsgegevens: Dit zijn categorieën van persoonsgegevens betreffende raciale of etnische oorsprong; politieke meningen; religieuze of filosofische overtuigingen, lidmaatschap van vakbonden; gezondheidsgegevens; en gegevens betreffende het seksleven of de seksuele geaardheid van een natuurlijke persoon.